Stoelshiatsu op de werkplek:

 

Om gezondheidsproblemen en uitval te voorkomen is het van groot belang dat structureel wordt gewerkt aan stressreductie en spierontspanning.

Stoelmassage of Stoel-Shiatsu

Een prima hulpmiddel hierbij is stoelmassage of Stoel-Shiatsu. Deze behandelmethode wordt tegenwoordig veel toegepast in de werksituatie. Het is een laagdrempelige en prettige methode om het stressniveau te verlagen en zo de negatieve gevolgen te reduceren of te voorkomen. Het laagdrempelige komt vooral tot uitdrukking in het feit dat de cliënt de behandeling gekleed ondergaat. Iedereen die Stoel-Shiatsu heeft ondergaan, is enthousiast.

Wat is stoelshiatsu?

Bij StoelShiatsu zit de cliënt op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een zeer ontspannen en rustgevende houding te kunnen aannemen. Bovendien stelt deze stoel de behandelaar in staat een effectieve en rivaliserende massagebehandeling te geven.

Met manuele technieken bewerkt de behandelaar de rug- en schouderpartij van de cliënt.
Ook de armen en de nek krijgen de nodige aandacht.
Door de behandeling wordt het stressniveau belangrijk verminderd. Daardoor treedt verlaging van spiertonus op en wordt de stofwisseling verbeterd. Wereldwijd wordt deze effectieve methode van ziektepreventie met veel succes toegepast.